”Nettikeskustelulla lakihenkeä vastaan”


Nettikeskustelu työkalu lakihenkeä vastaan  boat Pien(Kirjoitus Suomi24-palstalla)

Näitä elämän tärkeimpinä pitämiäni asioita miettiessäni ja nämä ”palstat” löydettyäni olen suuresti iloinnut täällä käytävästä keskustelusta. Olen kai asunut tähän saakka jossakin luolassa, koska niin vähän aikaa olen saanut hengittää näitä raikkaita tuulia. Siksi haluan tässä todeta, että pitämällä yllä näitä keskusteluja ja puhumalla vallitsevista epäkohdista täällä, autamme jo siten asiaa.

Kovin monessa muussa paikassa asioiden kyseenalaistaminen tukahdutetaan. Joku taisi tuolla aiemmin mainita, että meillä ei ole keskustelukulttuuria. Ehkä se on yksi syy.

Hahmo 1Olisiko ongelma kuitenkin vielä syvemmällä: Asioiden kyseenalaistaminen koetaan valtavan pelottavaksi asiaksi. Kyseenalaistaja itsekin pelkää. Pelkää tulevansa tuomituksi. Samoin kuuntelija pelkää ja siksi helposti tuomitsee kyseenalaistajan. Ainut ratkaisu monille on vaieta asioista.

Helpoin ratkaisu on asettua tuomarin paikalle tai siirtyä pelkästään muiden rivissä nyökyttelijöiden rinnalle. Tuttua ja turvallista? Ainakin niin kauan turvallista, jos ei koskaan edes kuuntele omalle kohdalleen Jumalan sanaa. ”Kulkee vain tässä matkasaatossa”, vuodesta toiseen, nuoruudesta vanhuuteen, koskaan itse omalle kohdalleen asiaa ajattelematta.nettikeskustelu 2 Pien

Toivon itse, että me 70-luvun nuoret olisimme se viimeisin sukupolvi, joka on kadottanut tärkeimmästä asiasta sen raittiuden, joka sille kuuluu. Me ja meidän vanhempamme edustamme mielestäni tiukinta lakihenkisyyttä, joka siionissamme on nyt vallalla. Sen juuret istutettiin varmaankin 60-luvulla vallinneiden voimakkaiden henkilöiden johdolla. Moni heistä on nyt poissa, mutta aivan liian moni saa vielä nostetuksi oman lakihenkisen tahtonsa esiin. Viimeisimmän vuoden aikana toki osa näistä vaikuttajista on luopunut näennäisesti asemastaan, hyvä edes niin.

Toivon todella, että meidän lapsemme ja lastemme lapset saisivat elää raittiimmassa ja avoimemmassa ilmapiirissä, minkä näen oman sukupolveni ja ja meidän vanhempiemme aikaan saamaksi.

Olen itse nuorena käynyt kansanopiston. En ole halunnut omia lapsiani kannustaa opistoon erityisesti tämän asian vuoksi. He kyllä ovat saaneet opetusta lakihenkisyydestä aivan riittämiin muidenkin tahojen kautta. (En tosin tunne opistojemme tämän hetken tilannetta.)

Jos alkuperäinen ajatukseni hukkui monisanaisuuteni ja epäselvän ilmaisuni joukkoon, mainitsen sen vielä kerran: Nämä keskustelut tällä palstalla [Suomi24] ja samoin Mopin palstalla ovat jo omata osaltaan avaamassa ihmisten mieliä huomaamaan niitä valtavia epäkohtia, jotka ahdistavat monia taivaan tien matkaajia nykyisin kuulemassamme julistuksessa.Nettikeskustelu 3

Meistä kukaan ei varmaankaan voi kovin nopeasti saada kääntymään näinkin raskaskulkuista ”alusta”. Ja eihän me ihmisvoimin sitä tehdä.

Haluan ainakin itse uskoa, että juuri nämä palstat ovat se työkalu, joka meille nyt on annettu käyttöön. Itse olen suorastaan haltioitunut löydöstäni. (kiitos Kalevan/S. Lohen historiakirjan uutisointi).

 (Nimimerkki ”Perttu” Suomi24-palstalla 29.12.2007)

Lue myös:

Hautamäki: “Keskustelutilaisuuksissa jokaisella on vapaus ilmaista mielipiteensä”

Opillinen harha puhujienkokouksissa 2007

Armoneuvot päälaellaan

“Meistä on tullut kaksinaamaisia”

Synnit  (ns. syntilista)

Advertisement

3 kommenttia

Kategoria(t): 1970-luku, 2000-luku, ahdistus, elämäntapa, epäily, erehtymättömyys, historia, itsesensuuri, keskustelu, keskusteluilmapiiri, kristinoppi, lakihengellisyys, Mopin palsta, nettikeskustelu, normit, omatunto, opilliset kysymykset, painostaminen, pelko, pelot, retoriikka, SRK ry., SRK:n johtokunta, tuomitseminen, uskon perusteet, vallankäyttö, yhteisö, yhteisöllisyys

3 responses to “”Nettikeskustelulla lakihenkeä vastaan”

  1. Sisältäpäin

    Meidän on pitänyt /saatu opetella uusi väline. Keskustelu on ollut jo tähän mennessä rakennukseksi. Erilaiset kannat pääsee esiin. Päivämiehessä yksoikoinen kanta : ”internetin keskustelupalstoilla ei ole hyvä liikkua. Eevakin antautui keskustelemaan paratiisissa sielunvihollisen kanssa ja joutui vietellyksi”. Kirjoittaisipa joku Pmieheen myönteisesti. Leimaaminen ei ole ihan rehellistä.

  2. Säde

    Onneksi meillä on Internet.

  3. Markus

    Nettikeskustelulla on ylivoimaisia etuja. Keskustelua ei voida henkilöidä samalla tavoin kuin kasvotusten. Ei voida leimata väärähenkiseksi ketään yksityistä nimeltä tunnettua uskovaista. Tästä seuraa se etu, että keskustelussa painottuvat enemmän juuri ASIAT, ei mielipiteen tai kysymyksen esittäjä. Keskustelusta tulee pakostakin aidompaa ja syvällisempää netissä.

    Toiseksi nettikeskustelussa räikeä vallankäyttö ja jonkun vaientaminen on hankalampaa kuin esim. seurakuntapäivillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s