Vapaailta


Huoh, nyt minäkin päätin ottaa kantaa. Mies meni lasten kanssa pienimmän kummitädin luo  joukolla iltaa viettämään ja  sain vapaaillan. Se on kuulkaa harvinaista herkkua ison perheen kanssa. Meillä on neljä ihanaa lasta ja villeimmässä iässä kun kaikki vielä alle kouluiän. Vähän tässä on itsellä nyt jopa huono omatunto mutta onhan tässä tullut jo puuhailtua kotihommia.

Mutta asiaan. Haluaisin kuulla että onko muita naisia (en kirjoita ”äitejä”, koska en koe olevani ensisijaisesti ”äiti” muille kuin  lapsillemme!!) samanlaisia kuin minä. Että voi iskee huono omatunto vapaailtana! En ole minäkään vakiotapaus enkä ”tasaraitaa” vaikka marimekkoa ostankin. Meitä uskovaisia naisia lokeroidaan mediassa kaavamaisesti ja pidetään tyhminä. Meitä lokeroidaan kummaltakin suunnalta sillä meitä lokeroidaan myös ry:llä. Se kyllä ottaa päähän. Ulkopuolisten lyömät leimat ovat loukkaavia. Tulipa se uskovaisten taholta tai epäuskoisilta. Minullakin on akateeminen tutkinto ja vaikka en tällä kertaa töissä olekaan, alan tehdä uraa taas pian. En aio enää synnyttää, ainakaan muutamaan vuoteen. Meidän lapsiluku on nyt tässä ja se on hyvä. Ollaan kumpikin tätä mieltä ja näin yhdessä päätetty. Meille sopii näin eikä siinä ole kellään nokan koputtamista. Sen verran on meitä kyllä auttanut viime vuosien keskustelu että saatiin vihdoin tämä asia miehen kanssa yhdessä puhuttua läpi. Hämmästyttiin itsekin sitä miten kummallakin oli asia ollut vuosia mielessä mutta ei rohkeutta alkaa puhumaan kahdenkesken. Puhuttiin sitten ihan reippaasti asioista niiden oikeilla nimillä. Tämä on helpottanut elämää,  ja huom.! lähentänyt meitä todella valtavasti! 

Emmekä me ole kavereittenkaan kanssa koskaan ennen puhuneet yhtä avoimesti kuin nyt, esimerkiksi omasta itsestä ja seksuaalisuudesta. Ja on puhuttu ilman niitä tavallisia ”kaanaan kielen” fraaseja. Meidän mielestä se on niin että jotta lapset voivat hyvin, niin ei vanhempienkaan tarpeita voi sivuuttaa loputtomasti. On luvallista puhua omistakin toiveistaan. Olen jo pitemmän aikaa ollut sitä mieltä että elämäntapa-asiat pitää jättää ihmisten omaan harkintaan. Ja miten se onkin viime aikoina ruvennut paljastumaan se että ei oikeastaan ole löytynyt Raamatusta sitä syytä miksi ehkäisyä voitaisiin ehdottomasti syntinä pitää.  Ei meillä ole televisiota eikä hankitakaan, mutta sen kieltäminen on kyllä sama juttu, eli omaan harkintaan.

(PuoliQ)

Lue myös:

Emme elä paratiisillisessa tilassa

Hanna-Leena Nissilä, vanhoillislestadiolainen feministi

Seppo Lohen perustelut ehkäisykiellolle

Ehkäisykiellosta on muodostunut tabu

2 kommenttia

Kategoria(t): äitiys, ehkäisykielto, elämäntapa, epäily, ihmisoikeudet, isyys, kaksoisviestintä, kiellot, kontrollointi, kuuliaisuus, lapset, lisääntyminen, manipulointi, naisen asema, naiseus, normit, painostaminen, perhe, retoriikka, suurperhe, synnit, tasa-arvo, vapaus, vihjailu, yhteisöllisyys, yksilöllisyys

2 responses to “Vapaailta

  1. Ninni

    Se on verrattavissa naiseen kohdistuvaan väkivaltaan, että ehkäisy on kielletty.

  2. Nimetön 241

    Mikä on elämäntapa-asioita, ja mikä on omantunnon asia. Onko Jumalalla mitään virkaa näissä karkeloissa? Järki ja sen tuomat neuvot, vai uskon ja omantunnon asiat??? Missä menee raja uskon ja järjen kanssa? Voisko joskus miettiä sitäkin, eikä vain minä päätän ja luon uraa, kyseenalaistamatta oikeutta luoda sitä uraa. Huokaus Jumalan puoleen, että jossain säilyisi vielä se oikea usko ja tie, ettei se häviäisi varjoihin,häälyviin usvakuviin tulevasta onnesta itse sanellen oman polkuni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s