Muusikko ja musiikin ystävä – vauhdita avustustyötä musiikilla!


Suomalaiset populaarimuusikot ja iskelmätaivaan kärkinimet antoivat huomattavan työpanoksensa Haitin avustustyön hyväksi  konsertissa 24.1. Helsingin Surkirkossa järjestetty konsertti tuotti 800 000 euroa, mikä ylitti järjestäjien odotukset nelinkertaisesti.

Tilaisuuden järjestivät Kirkon Ulkomaanapu, Yhteisvastuukeräys ja Helsingin Tuomiokirkkoseurakunta. Presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi osallistuivat tilaisuuteen.

Konsertin tuotto ohjataan Haitin katastrofin avustustyöhön Yhteisvastuun kautta: Nordea 208918-6775.

Keräykseen voi edelleen osallistua myös soittamalla numeroon 0600-1-2010 (10,10 euroa / puh + pvm).

Haaste muusikoille

Epäkuluttajan blogissa heitettiin  pallo muillekin muusikoille.

Nyt on tarve ja tilaisuus vauhdittaa elintärkeätä avustustyötä Haitissa KUA:n kautta.

Musiikilla maailmaa paremmaksi!

Järjestä vuoden 2010 aikana konsertti Kirkon Ulkomaanavun hyväksi. Konsertti on osa Leipää musiikista -konserttien sarjaa. Kuoro tai muu kokoonpano voi rakentaa oman konserttinsa kokonaan tai osittain leipä -teeman ympärille.

Konserttiin voi liittyä teemaan johdattava juonto tai ohjelmalehti.

Tilaisuuksissa on musiikin lisäksi puhetta, josta tulee selvitä, mistä kampanjassa on kysymys. Ulkomaanapu pyrkii olemaan mahdollisuuksien mukaan tilaisuuksissa läsnä.

Konsertin voi järjestää yhteistyössä seurakuntien kanssa. Seurakunta tai esiintyjät tiedottavat Ulkomaanavulle, minä päivänä konsertti olisi ja millainen se on, sekä hoitavat mainonnan. Tilaisuuteen voi halutessaan järjestää leipää tai muuta purtavaa.

Konsertin tuotto lahjoitetaan Ulkomaanavulle ja ohjataan heikoimmassa asemassa olevien maiden ruokaturvan parantamiseen.

Ulkomaanapu ei osallistu kustannuksiin, mutta auttaa mielellään konsertin järjestämiseen liittyvissä kysymyksissä. Ulkomaanapu ylläpitää nettisivuillaan ajantasaista konserttikalenteria (vielä ehtii ensimmäiseksi!).

Osallistu ja haasta muut mukaan laulamaan ja soittamaan leipää heikoimmassa asemassa oleville!

Ulkomaanavulla konserttiasioista vastaa Karita Linden-Lemmetti, p. 040 732 0104 tai 09 180 2427. Sähköposti muotoa etunimi.sukunimi ät kirkonulkomaanapu.fi

Konsertin suunnitteluun liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä minuun.”

Lue KUA:n paikalla olevien asiantuntijoiden arvioita Haitin avustamisen tilanteesta:

KUA toimittaa telttoja ja vettä pahimmin tuhoutuneille alueille

4 kommenttia

Kategoria(t): eettisyys, ihmisarvo, kirkko, konsertit, musiikki, vastuullisuus

4 responses to “Muusikko ja musiikin ystävä – vauhdita avustustyötä musiikilla!

 1. "Leipää musiikista"

  Joensuussa: ”Leipää musiikista -kampanja käynnistyy Joensuun ev.-lut. kirkossa pe 12.2. klo 19.

  Suomalaista liediä, hengellistä musiikkia ja sen sellaista. Esiintymässä laulajat Anneli Hynninen, Raija Puhakka, Jari Parviainen ja Joonas Eloranta sekä urkuri Janne Piipponen.

  Vapaa pääsy & jotain purtavaa. Tervetuloa!”

  (Ilmoitus Topi Linjaman blogissa.)

 2. TopiL

  Joensuun konsertti onnistui musiikillisesti yli odotusten. Todella hienoja esityksiä erityyppisiltä laulajilta.

  Väkeä oli vajaat 50, tuottoa tuli yli 400e. Noiden edellisten lisäksi esiintyi basso Mikko Järviluoto.

  • freepathways

   Onnittelut kaikille mukanaolleille ja järjestäjille hienosta tuloksesta, ja lämpimän kiitollisia aplodeja taiteilijoille. Toivotan voimia ja Jumalan siunausta kaikille avustustyöntekijöille Haitissa ja keräysten organisoijille täällä koto-Suomessa. – Sari

   ”Kirkon Ulkomaanapu kohdistaa avustustyönsä pahimmin vaurioituneille alueille Port-au-Princen länsipuolella. Haiti tulee tarvitsemaan apua vielä pitkään. Kirkon Ulkomaanapu sitoutuu tukemaan Haitin jälleenrakennusta useaksi vuodeksi.

   Heti maanjäristyksen jälkeen toimitimme Haitiin vedenpuhdistuslaitteita ja -tabletteja, vesikanistereita ja telttoja. Nyt keskitymme erityisesti väliaikaiskoulujen perustamiseen. Järjestämme lapsille mahdollisuuden koulunkäyntiin niin pian kuin mahdollista.”

   http://www.kua.fi/fi/tyomme/humanitaarinen_apu/haitin_maanjaristys/?id=1046

   ”Kodittomia on lähes miljoona. – –

   – On tärkeää muistaa, että maanjäristyksessä kotinsa menettäneet ihmiset eivät ole avuttomia uhreja, vaan ihmisiä, joilla on oikeudet! Raulo korostaa.

   Pelkästään Port-au-Princessä on kolme sataa kodittomien leiriä, joista suurin osa on syntynyt spontaanisti. – Nyt on suojelunäkökulmankin takia tärkeää saada lapset mahdollisimman pian kouluun, järjestetyn toiminnan piiriin.

   Kirkon Ulkomaanapu toimittaa Haitiin koulutelttoja ja järjestää väliaikaiskouluja. Opettajille annetaan psykososiaalista tukea sekä pikakoulutus, miten tukea lapsia.

   Ulkomaanavun varoilla myös puhdistetaan ja jälleenrakennetaan koulurakennuksia. Koulutilat tulevat toimimaan myös väestönsuojina hurrikaanien varalta.” (KUA 8.2.2010)

   http://www.kua.fi/fi/tyomme/humanitaarinen_apu/haitin_maanjaristys/haitissa_turvattava_ruoansaanti_ja_ihmisoikeudet/?id=1105

 3. Sivullinen

  Minua kiinnostaisi lukea enemmänkin tällaisesta lestadiolaisten vapaaehtoistyöntekijöiden arvomaailmasta ja lähimmäisenrakkaudesta. Siitä vastuuntunnosta, jota hädässä olevien lähimmäisten pyyteetön auttaminen ilman palkkiota osoittaa. Lestadiolaisuudessakin saattaa olla asennemuutos käynnissä?

  Mitä olen läheltä seurannut, kun on useita vl perheitä tuttavapiirissä, tähän saakka SRK:n tiedotus on ylpeänä esitellyt vain sitä vapaaehtoisten työntekijöiden työtä, jota tehdään suviseurojen hyväksi. Herätysliikkeen omaksi hyväksi.

  Näiden ei pitäisi sulkea toisiaan pois, mutta jokaiselle on kait selvää että esimerkiksi Haitissa on suurempi avun tarve kuin jossain Liperin suviseuroissa. Ehkä Liperissä jo kerätään päivittäinen kolehti KUA.n tiliin…?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s