Arkkipiispaehdokkaiden työhaastattelu radiossa ja netissä!


Kysy nyt, mitä olet aina halunnut kysyä arkkipiispaksi haluavalta. Nyt on tilaisuus löytää perusteluja sille, onko Kari vai Miikka meille parhain seuraava arkkipiispa. Meitä tavallisia  ihmisiä ei toki päästetä vaikuttamaan valintaan  – muuten kuin välillisesti, eli valitsemiemme seurakuntien edustajien ja pappien välityksellä.

Arkkipiispanvaalin toisen kierroksen ehdokkaat, kaksi miestä,  Turun piispa Kari Mäkinen ja Helsingin yliopiston dogmatiikan professori Miikka Ruokanen vastaavat kuuntelijoiden kysymyksiin radiossa ja chattaavat nuorten kanssa IRC-galleriassa.

Kysy sunnuntaina 28.2. YLEn Ykkösellä, tai lähetä kysymys ennakkoon

Sunnuntaina 28.2. kello 11–12 ehdokkaat vastaavat kuuntelijoiden kysymyksiin YLE Radio 1:n suorassa puhelinkontaktilähetyksessä. Puhelinnumero lähetykseen on (09) 144 800. Kuuntelijoilla on tilaisuus lähettää kysymyksiä myös ennakkoon perjantaihin 26.2. asti osoitteeseen yle.radio1@yle.fi. Toimittajina lähetyksessä ovat Pirjo Almusa ja Simo Alastalo

Chattaile ehdokkaiden kanssa IRC-galleriassa 28.2. ja 7.3.

Mäkinen ja Ruokanen chattaavat nuorten kanssa IRC-galleriassa sijaitsevassa Kirkon nuorisotyön church@-verkkoyhteisössä. Piispa Mäkinen on mukana IRC-galleriassa sunnuntaina 28.2. kello 19–20 ja professori Ruokanen samaan kellonaikaan sunnuntaina 7.3. Keskusteluyhteisöön voi rekisteröityä osoitteessa www.irc-galleria.net.

Chattiin osallistuvat nuoret saavat kysyä arkkipiispaehdokkailta omia kysymyksiään, ja arkkipiispaehdokkaat voivat vastata ja tehdä puolestaan kysymyksiä nuorille. Ev.-lut. kirkon rahoittaman nettihankkeen verkkokeskustelija Meri-Anna Hintsala kertoo, että chattailun tavoitteena on tehdä arkkipiispainstituutio nuorille tutuksi. Arkkipiispaehdokkaat tekevät oman profiilin IRC-galleriaan, jota he voivat halutessaan käyttää myöhemminkin.  Chatin käyttäjät ovat 14–18-vuotiaita nuoria, ja heistä 70 prosenttia on nuoria miehiä, joita kirkon ei ole helppoa tavoittaa perinteellisillä työmuodoillaan.

– Keskusteluun osallistuminen tekee arkkipiispaehdokkaille tunnetuksi sitä maastoa, jossa kirkko elää nyt vahvasti, sanoo Meri-Anna Hintsala.

Miikka Ruokasen haastattelu, haastattelijana Totti Toivonen/Kirkon tiedotuskeskus.

Kari Mäkisen kannattajasivut ja listat

Mika Ruokasen kannattajasivut ja listat

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): arkkipiispa, eettisyys, fundamentalismi, homoseksuaalisuus, identiteetti, ihmisarvo, ihmisoikeudet, Jumala, Jumalan sana, keskustelu, keskusteluilmapiiri, kirkko, Kotimaa, kulttuurikiellot, nettikeskustelu, normit, opilliset kysymykset, perhe, Raamatun tulkinta, sananjulistajat, seksuaalivähemmistöt, suvaitsevaisuus, syrjintä, tasa-arvo, tuomitseminen, vallankäyttö, vapaus, väkivalta, yhteisöllisyys, yhtenäisyys, yksinäisyys, ystävyys

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s