Kirje ja rukous Japanin maanjäristyksen ja tsunamin koskettamille


”Pitkin päivää arkisten tehtävien lomassa olen seurannut järkyttäviä uutisia Japanin tsunamista. Tällä hetkellä ei vielä ole selvää kuvaa siitä, miten laajaa tuho on. Se näyttää selvältä, että kyseessä on kauhistuttava inhimillinen tragedia.

Yritän, niin kuin arvelen monen muun tällä hetkellä yrittävän, koota ajatuksiani ja ymmärtää, mitä on tapahtunut ja mitä se merkitsee. Mielessäni on paljon enemmän tummaa hiljaisuutta ja tietoisuutta ihmisen pienuudesta ja elämän käsittämättömästä epävarmuudesta kuin varmuutta ja selkeyttä.

Kun katselen rauhallista lumista maisemaa, ajatukset kääntyvät rukoukseksi. En löydä omia, selkeitä sanoja, mutta muistan virsikirjan säkeen

Elämä on meri, meri kauhistaa, kun se vaahtopäinä kiehuu, raivoaa. Mistä turvan löytää mieli levoton? Kuka auttaa voisi, yö kun synkkä on? (Virsi 482:1)

Rukoilen kaikkien onnettomuuden uhrien puolesta ja niiden puolesta, joiden mielen nyt täyttää huoli omaistensa kohtalon takia.

Rukoilen kaikkien niiden puolesta, joita Japanin tapahtumat ovat koskettaneet joko välittömästi paikan päällä tai mielen järkytyksenä.

Toivon, että itse kullakin olisi tänä iltana ja lähipäivinä mahdollisuus sellaiseen hiljentymiseen ja rukoukseen, jota tuntee tarvitsevansa. Vaikkapa sytyttämällä kynttilän. Ja sellaiseen yhdessäoloon toisten kanssa, joka antaa voimia ja rohkeutta elämään tällaisessa maailmassa.

Monet seurakunnat avaavat tänään ja lähipäivinä kirkkojensa ovia hiljaista rukousta varten ja järjestävät yhteisiä rukoushetkiä. Näin ne hyvällä tavalla auttavat kohtaamaan järkytyksen ja muistamaan niitä, joita onnettomuus on koskettanut läheltä.

Rukoilen ja toivon muidenkin rukoilevan myös Japanin ja lähialueen avustustyöntekijöiden ja niiden kansainvälisten avustusjärjestöjen puolesta, jotka parhaillaan kartoittavat tuhon laajuutta ja etsivät oikeita ja tehokkaita tapoja auttaa.

Auttakoon Jumala, että järkytys ei johtaisi meitä lamaantumiseen vaan synnyttäisi halun tehdä voitavamme niiden puolesta, joiden elämän onnettomuus on särkenyt.”

”Jos vetten läpi kuljet, olen minä sinun kanssasi.” (Jes.43:2)

Kari Mäkinen
arkkipiispa

11.3.2011.

* * *

Lähde: Arkkipiispa Mäkisen kirje ja rukous Japanin maanjäristyksen ja tsunamin koskettamille. Evl.fi 11.3.2011.

Arkkipiispan surunvalittelut Japanin uhrien omaisille. 14.3.2011.

Advertisement

Jätä kommentti

Kategoria(t): ahdistus, arkkipiispa, hartauskirjoitukset, luonto, pelko, pelot, rukoileminen, suru

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s