Vertaistukiryhmät käynnistyvät Oulussa ja Helsingissä


Uskontojen uhrien tuki (UUT) ry:n vertaistukiryhmässä keskustellaan uskonnollisiin liikkeisiin ja lahkoihin liittyvistä vaikeista kokemuksista ja tuetaan vaikeuksista selviytymisessä.

Vanhoillislestadiolaisuudesta irtautumista harkitsevan tai jo liikkeestä eronneen ei tarvitse jäädä yksinään miettimään tilannetta. Tukiryhmässä voi halutessaan jakaa kokemuksiaan ja saada rohkaisua muilta samankaltaisia elämänkokemuksia ja vaiheita läpieläneiltä ihmisiltä. Samoin voi kuulla, millaisia käytännössä kokeiltuja ja toimivia ratkaisumalleja muut ovat onnistuneet luomaan vaikeita tilanteita varten.

Keskustelussa samankaltaisten elämänkokemuksien ja elämänvaiheiden läpieläneiden ihmisten kanssa voi tunnistaa esimerkiksi niitä kontrollin, manipulaation ja alistamisen mekanismeja, jotka ovat tuottaneet kärsimystä ja heikentäneet omaa henkilökohtaista hyvinvointia ja tasapainoa.

Uskontojen uhrien tuki ry:n vertaistukiryhmä aloittaa Oulussa

Aika: torstai 30.8.2012 klo 18:00-21:00
Paikka: Hyvän mielen talo, Toivo-saliPuusepänkatu 4, Oulu.

Jos olet kokenut uskonnollisen yhteisön ahdistavana tai jos läheisesi on jonkin jyrkän uskonnollisen liikkeen jäsen, tämä ryhmä on sinua varten.

Ryhmässä tukea ovat saaneet niin vanhoillislestadiolaisuudesta, Jehovan todistajista, Adventtikirkosta, mormoneista, erilaisista karismaattisen kristillisyyden ryhmistä kuin Krishna-liikkeestä lähteneet sekä monet muut.

Ryhmä tarjoaa vertaistukea myös uskonyhteisöstä irtaantumista harkitsevalle ja näiden kysymysten kanssa kamppaileville.

Vertaistukiryhmäkeskustelut ovat luottamuksellisia. Uskontojen uhrien tuki UUT ry. on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton yhdistys. Osallistuminen on maksutonta.

Lisätietoja:
Oulun aluevastaava
Marja Saarenpää
Gsm: 040-5931932

Ouluun on tarkoitus avata myös paikallinen auttava puhelin, johon apua tarvitsevat voivat soittaa keskiviikkoisin klo 18–20. Muuna aikana apua tarjoaa UUT:n valtakunnallinen auttava puhelin (0400 466 990). Yhdistykseltä voi pyytää tukea myös sähköpostin  välityksellä: tiedotus@uskontojenuhrientuki.fi  (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)

Vanhoillislestadiolaisten tukiryhmä käynnistyy Helsingissä 4.9.2012

Ryhmän vetäjä on entinen vanhoillislestadiolainen ja UUT:n hallituksen jäsen. Ryhmä kokoontuu noin kolmen viikon välein syyskuun alusta lähtien. Ensimmäinen tapaaminen pidetään tiistaina 4.9. klo 18.

Tapaamispaikka ja -aikataulu tarkentuvat myöhemmin. Ryhmässä tutustutaan toisiin, jaetaan kokemuksia, pohditaan elämää ja tehdään jotain kivaa. Uuteen ryhmään otetaan mukaan kymmenen ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: exvl.helsinki ät gmail.com.

Uskontojen uhrien tuki UUT ry. on aloittanut uusia vertaistukiryhmiä myös muilla paikkakunnilla. Lisätietoa: www.uut.fi.

Liittymällä UUT ry:n jäseneksi voi tukea yhdistyksen toimintaa ja vaikuttaa sen linjauksiin.Vuosittainen jäsenmaksu on 20 euroa (kannatusjäsen 10 euroa).

(- Teksti koottu toimitukselle lähetetystä tiedoista sekä UUT ry:n sivulta. Kiitokset lähettäjille tiedoista! – )

Lue lisää:

Ei koskaan täysin ulkopuolinen: Minä irtosin, mutta se ei irtoa minusta

Esko: Missä sinä sijaitset vl-maailmankaikkeudessa?

Etniset vanhoillislestadiolaiset

Katriina Järvinen: Fundamentalistiperheen lapsi ja neljännen käskyn kirous

Kuka ja mikä minä oikeasti olen?

Perheihminen: Elämää Rauhanyhdistyksen jälkeen?

Rhyming Blue: Living as my true self – leaving the Conservative Laestadian one true faith’s community

Aila Ruoho: Päästä meidät pelosta : hengellinen väkivalta uskonnollisissa yhteisöissä. Pro gradu -tutkielma. Helsingin yliopisto, teologinen tiedekunta, käytännöllisen teologian laitos, 2010.

Uskontojen uhrien tuki ry.

Vertaistuki

Advertisement

1 kommentti

Kategoria(t): eristäminen, eroaminen uskosta, erottaminen yhteisöstä, hengellinen väkivalta, identiteetti, identity, ihmisarvo, ihmisoikeudet, irrottautuminen yhteisöstä, uskontokritiikki, vallankäyttö, vapaus, väkivalta

One response to “Vertaistukiryhmät käynnistyvät Oulussa ja Helsingissä

  1. Vetäjä

    Jos joku vasta nyt huomaa tämän, niin tiedoksi, että Helsingin ryhmään otetaan vielä ihmisiä. Sposti: exvl.helsinki(ät)gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s