SRK: Rakkaus katosi siionista


rauhantervehdys2.1

Hoitokokous? Hoito tulee sanasta sielunhoito ja kokous sitä, että kutsuttuna keskusteluun osallistui useampi henkilö. – SRK:n pääsihteeri Tuomas Hänninen. 

Toimittaja Riitta Hirvonen:  Millä tavalla nykyiset sielunhoitotilanteet ovat muuttuneet hoitokokouksista?

Tuomas Hänninen: Aina on olemassa riski, että sieluhoitotilanne muuttuu inhimilliseksi painostukseksi.  – Rauhan Tervehdys 34, 2011.

Anonyymin weljen ehdotus siionin linjaksi: – Koska väkivalta ei koskaan kuulu sielunhoitoon. luovutaan sellaisista sielunhoitomenetelmistä, joissa on ”aina väkivallan riski”.

Otetaan rauhanyhdistyksellä käyttöön nollatoleranssi suhtautumisessa väki-valtaan.

Rakkaus_katosi

Ajattelemisen aihetta antoi Arkkimandriitta.

*      *       *

Lue lisää:

Johannes Alaranta: Erään prosessin kuvaus. Julk. J. Alaranta 2913. Saatavana: johannes@alaranta.net

Riitta Hirvonen: Rakkaus katosi, myöntää SRK. Rauhan Tervehdys nro 34, 20.-27-10.2011. s. 5.

3 kommenttia

Kategoria(t): 1970-luku, 2000-luku, 2010-luku, armo, eristäminen, erottaminen yhteisöstä, hengellinen väkivalta, hoitokokoukset, itsesensuuri, johtajat, lähihistoria, leimaaminen, painostaminen, rauhanyhdistys, retoriikka, sananjulistajat, sananvapaus, sensuuri, sielunhoito, SRK ry., syrjintä, syyllistäminen, tutkimus, ulossulkeminen, vallankäyttö, väkivalta, yhteisö, yhteisöllisyys

3 responses to “SRK: Rakkaus katosi siionista

  1. Nimetön 212

    Rakkaus on kadonnut ,olen samaa mieltä !

  2. Surullinen, ulkopuolinen seuravieras

    Ainakin Torniossa rakkaus on kadonnut. Liekö sitä sitä koskaan on ollutkaan muuta kuin rasismia yli rajan ja ulkopaikkakunnalta tulleisiin…

  3. Still

    Srk:laisuuden perusoppiin on pesiytynyt asia joka aiheuttaa ristiriitaa Raamatun sanaan asioiden sopimisesta. Raamatussa kehoitetaan keskinäiseen asioiden sopimiseen mutta Srk:laisuus kasvattaa yleisen anteeksiannon riittävän, eli vaikka on rikkonut lähimmäistä niin rikkoja nostaa vaan kätensä seuroissa ja olettaa että asia on nyt kunnossa, miten Pyhä henki voi olla silloin sydämessä, omatunto on paatunut mikäli näin saa rauhan eikä tarvitse sopia kahdenkesken. Pahan puhuminen, valehtelu ja väärät todistukset toisesta on sellaisia asioita jotka pitää sopia hänen kanssa johon nämä kohdistuu, samoin hoitokousväkivalta pitää käydä juuria myöten läpi, samoin hyväksikäyttöuhrien kanssa. Yleisessä saarnassa nämä ei korjaannu, on kohdattava silmästä silmään näiden tekojen kohteet, myös johtajien ja vastuullisten opettajien eli puhujien on korjattava tekonsa, vielä kun kaikki on mahdollista. Kaikenlainen takanapäin kähmiminen on loputtava ja annettava Jumalan kunnialle paikka sydämessä ennen ihmiskunniaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s