En halua taivaaseen


Alussa Jumala loi taivaan ja maan, tähdet, auringon ja kuun. Muista maailmankaikkeuden supernovista ja tähtisumuista ei puhuttu mitään.Universum 1 Jumala ei siis luonut pelkästään maapalloa ja tätä lähiavaruutta, meidän linnunrataamme, vaan koko maailmankaikkeuden.

Luomistyö taitaa jatkua jatkumistaan, koska olemme havainnoineet, että maailmankaikkeudessa tapahtuu jatkuvasti uusia tähtien syntyjä ja kuolemisia.

Entäpäs sitten, kun synti loppuu, jos loppuu, niin loppuuko myös avaruuden laajeneminen ja tähtien kuolemiset?

Vaikuttaako synti vain tällä maa-planeetalla vai onko syntiä esim. Kuussa tai Marsissa? En jaksa uskoa, että avaruuden tapahtumat loppuisi, vaikka synti loppuisi.

Jos minä menen toiselle planeetalle, niin voinko tehdä siellä syntiä. Asuuko saatana ja sielunvihollinen muualla kuin täällä pallomme pinnalla?

En halua päästä taivaaseen ja helvettiin pääsee haluamattakin. Mitä minä siellä taivaassa oikein tekisin? Ei minua huvita olla siellä, jos en voi harrastaa niitä samoja asioita, mitä tässä ruumiissani ollessani pystyn tekemään. Sielulla tai henkiolennolla ei ole mitään kykyjä.

Halonhakkuu 2Minä haluaisin olla tulevassakin elämässä ruumis, lihaa ja verta, en henkiolentona, joka ei voi tehdä muuta kuin liidellä levottomana. Haluan syödä ja nukkua, ahertaa puutarhassa, hakata halkoja, soudella järvellä sekä ihailla kukkia, puita ja pensaita. Mitä ihanaa on taivaassa, jossa ei tarvitse tehdä mitään, ei voi syödä, ei naida, ei muuta kuin ylistää karitsaa yöt ja päivät. En halua kulkea taivaallisilla kultalattioilla, vaan kaipaan myös vihreätä ruohoa.

Mutta ei elämää voi olla ilman kuolemaa. Ei voi olla sellaista uutta maata, jossa ei ruoho joskus lakastuisi tai ainakin vanha ruoho ja kasvillisuus kuolisi uuden tultua tilalle. Kait minä sielläkin uudessa maassa syön, ja sen myötä ulostan ja virtsaan, ja sehän tietysti sotkee luojan uutta kaunista maata.

Mistäs ruoka sitten, jos ei tapettais kaloja ja muuta eläimistöä. Mutta jos ollaan henkiolentoja, ei tarvis syödäkkään. Mutta en halua henkiolennoksi. Jos meidät nostetaan vielä ruumiina ylös, niin se ruumis toden totta tarvitsee ravintoa. Jos kaikki samat himot ja halut on tallella, myös tupakkaa ja kahvia riutunut ruumis tarvii pian ylösnousemuksen jälkeen.Enckell Ylösnousemus

Ja eikö sitä myös hengen ravintoa tarvita uudessakin elämässä. Siellähän lauletaan karitsan virttä ja pidetään taivaallisia seuroja päivästä päivään. Ja kumarretaan luojaa hänen valtaistuimensa edessä. Tässä muutamia asioita, joita taivassa tehdään.

Johanneksen Ilmestyskirja kyllä kertoo uudesta maasta, jossa rakennetaan taloja ja istutetaan viinitarhoja, mutta tästä raamatunpaikasta ei seuroissa koskaan lueta. Se sivuutetaan, koska lestadiolaisen opin mukaan ei tule uutta maata ja taivasta. Uutta maata ei lestadiolaisen opin mukaan tule eikä taivastakaan, koska taivashan on pyhä paikka ja sitä ei tarvitse luoda uudeksi.

Elämä on jatkuvaa kiertokulkua. Jos kiertokulku lakkaisi, maailma pysähtyisi. Jos maapallo lakkaisi pyörimästä, ei tulisi uutta päivää tai yötä.

Taivaassa Raamatun mukaan ei tule koskaan yötä. Ei hyvä, sillä haluan kyllä paneutua sielläkin mukavaan vuoteeseen, en jaksaisi valvoa iankaikkisesti.

En pyri enää taivaaseen, koska luultavasti minulla ei kuluisi siellä aika, haluan ennemmin uudestiluotuun maahan, jossa virtailee puhtaat vedet ja jossa ei olisi autoja eikä tehtaita saastuttamassa.

Jumala pani alulle 6000 vuotta sitten alkuräjähdyksen, ei voi olla totta. Voidaan tarkasti laskea nykytekniikalla maailmankaikkuden iän olevan jo satoja miljoonia vuosia. Alussa oli vain tyhjyyttä ja pimeää. Näin on varmasti ollut ennen alkuräjähdystä ja sen jälkeen tuli ainakin valopilkkuja ympäri avaruutta ja kiiinteää ainesta.

Jumala sitten suuren posauksen jälkeen pitkän ajan kuluttua kyhäsi tämän Maa-planeettamme ja viskasi tänne saatanan enkeleineen seuraksemme.

Mutta missä vaiheessa sitten alkoi kapina taivaassa, ennen vai jälkeen alkuräjähdyksen? Nyt tuli vaikea paikka pohdittavaksi. Jumala Raamatun mukaan liikkui tyhjyydessä ja Jumalan henki kans. Ei siis ollut muita kuin Jumala ja hänen henkensä. Ennen maapallon luomista Jumalan on täytynyt luoda se oma taivaaksi kutsuttu olinpaikkansa ja sinne enkelit palvelijoiksi. Sitten siellä on osa porukkaa alkanut kapinoimaan, eli syttynyt oikein sota. Maapallo on silloin ollut eloton kivipallo, jonne saatana enkeleineen on heitetty. Jumala loi elämän, vedet, kasvillisuuden, auringon ja kuun ja lopulta ihmisen tänne. Koska saatana enkeleineen oli täällä myös, hän tietysti sai ensimmäiset ihmiset retkuunsa ja jos ei olisi saanut silloin, niin varmasti jossakin vaiheessa kumminkin. Jumala olisi antanut saatanan olla täällä niin kauan, että ensimmäiset ihmiset olisivat lopulta kuitenkin langenneet syntiin. Näin ollen synti on ja pysyy, siitä ei pääse mihinkään.

Ja vaikka tulisi viimeinen tuomio, niin synti pysyy senkin jälkeen olemassa. Sanoohan sanakin, että syntisiä vaivataan aina ja iankaikkisesti. Ketkä vaivaa, herää kysymys? Sana vaivataan esiintyy monikossa, eli nämä pelastetutko heitä tulevat vaivaamaan. Miten he voivat olla noin raakoja?

Ei hiikkari tästä uskomisesta tule mitään. Taidan tästä lähteä seuroihin sanankuuloon, että saisin taas pistää aivot narikkaan vähäksi aikaa.

Kirjoittaja: Tuomas

*      *      *

Lisää aiheesta:

Helmihytti: Mun elämään ei mahdu jumalaa.

Tuomas: En jaksa uskoa Jumalaan

Kosmologia

Advertisement

6 kommenttia

Kategoria(t): alkuräjähdys, ateismi, epäily, etniset vanhoillislestadiolaiset, evoluutio, helvetti, iankaikkinen elämä, identiteetti, kadotus, luomiskertomus, opilliset kysymykset, Raamattu, Raamatun tulkinta, synnit, taivas, taivasikävä, uskon perusteet, uskontokritiikki

6 responses to “En halua taivaaseen

 1. No löytyipä tämäkin blogisi, kun sitä tässä kiireen keskellä mielenkiinnosta etsin.

  Onpa ansiokas kirjoitus, minun kannaltani. Miksi? – no siksi tietenkin, että kirjoitat niin, että olisin voinut roikkua ajatuksissasi ja raahautua ihan mielisuosiolla niiden vyöryssä mukana. Aika tavalla samoin ajattelen varsinkin tuosta taivaasta. Epäilen, ettei siellä ole oikein mitään tekemistä, ja jos näin on, miten siellä aika kuluisi, kun se kestää kaiken lisäksi iäti?

  Ehkä joku pitää tekemättömyyttä hyvänä ihanneolosuhteena (oblomovilaiset?) , mutta ovatkohan he tosissaan? Epäilen. En nyt ennätä tämän pitempään, mutta panen tämän blogisi kirjanmerkkeihin. Tätäkö sinä käytät? Onko tämä ainoa postauksesi täällä?

 2. Noista arviointijonoista en yhtään tykkää. Aina tulee tunne, että en läpäise mahdollista kontrollia!

  Näyttää täällä olevan muitakin kirjoituksia, huomasin, kun äsken katsoin tuota sivupalkkia.

 3. Gebnm

  Kirjoituksesi on kuin toiselta planeetalta. Ajattelet järjellä uskon asioita, näinhän usko ei toimi. Kun maallinen ruumis kuolee ja haudataan, jäät odottamaan ylösnousemusta. Kun Jeesus tulee noutamaan omiansa pois sitten olet päässyt taivaaseen. Ja se toinen vaihtoehto on uskon ja raamatun mukaan iankaikkinen vaiva, hammasten kiritys, jne . . . Se että eläisimme uudelleen samassa sielussa ei ole mahdollista. On vain yksi elämä, yksi ruumis, yksi sielu .
  Ja mitä taivaaseen tulee, sitä ei kukaan tiedä, mitä Jumala on omilleen valmistanut, onko siellä tekemistä tai ei?

 4. Sisältäpäin

  Kuule Gebnm! Sinä kirjoitit:
  ”toinen vaihtoehto on uskon ja raamatun mukaan iankaikkinen vaiva, hammasten kiritys, jne .”

  Mitä varten Jumala käynnistäisi ikuisesti jatkuvan kdiuttamisen? Mitä Jumala tästä hyötyisi? Vaikka olen uskomassa, en jaksa uskoa helvetin olemassa oloon.

 5. q00d

  Huh!

  Kiitos pohtivasta kirjoituksestasi.
  Täytyy sanoa että olen saanut noihin
  asioihin järkevät vastaukset -ihan Raamatusta.
  En ole lestadiolainen, vaan perustan ajatukseni
  Raamattuun en ihmisten siihen sotkemiin oppeihin.

  Toivoisin että kirjoittaisit minulle
  tutta.riikonen@gmail.com

  Voisin vastata rauhassa kysymyksiisi
  yksi kerrallaan raamatun ja muiden havaintovälineiden viittauksilla
  varustettuna.

  Haluan silti näin muistin virkistykseksi ja
  aloitukseksi kirjoittaa erään raamatunkohdan
  sinulle tutkittavaksi:
  Psalmit 114:15
  ”Taivaat, Jumalalle kuuluvat taivaat,
  mutta maan hän on antanut ihmisten pojille”
  Eli tästä teemasta voisimme jatkaa,
  jos haluat!

  Lämpimin terveisin
  Tutta Riikonen Yläneeltä

 6. Ismo

  Helvetti on kyllä olemassa, mutta siellä ei kiduteta ihmisiä ikuisesti. Tämä on yleinen väärinkäsitys. Sen sijaan helvetin lopputulos on ikuinen, eli helvettiin joutuneet ihmiset ovat ikuisesti kuolleita eivätkä koskaan enää herää eloon. Käytetään myös käsitettä ikuinen kadotus joka kuvaa parhaiten mielestäni.

  Taivaassa kyllä riittää tekemistä, ei siellä joutilaina olla mutta ei myöskään rehkitä samalla tavalla kuin täällä. Työnteko siellä on mielekästä. Taivaassa on samankaltainen ruumis kuin tässä elämässä mutta kuitenkin erilainen, ei mikään haamumainen juttu.

  Ajatus ikuisesta valvomisesta voi tuntua oudolta mutta uusi ruumis on jatkuvasti pirteä eikä silloin myöskään kaipaa lepoa niin kuin täällä. Taivaassa kaikki tieto on ihmisen käytettävissä ja Jumalan uudessa luomakunnassa varmasti riittää tutkittavaa ja ihmeteltävää.

  Itse näkisin asian niin että koko maailmankaikkeus pistetään uusiksi eikä vain koko tämä maa planeetta. Kannattaa ottaa huomioon että Jumala on luonut myös avaruuden ja ajan. Jumala elää iankaikkisuudessa ja hän näkee ajan eri tavalla kuin ihminen. Jumala voi tarkastella koko maailman historiaa yhtenä könttänä omasta ulottuvuudestaan. Hän tietää menneet ja tulevat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s