Vaimoni Jumalan työtoverina, mutta työturvallisuus petti


               seppo_lohi_2015

– Ihminen kuvittelee, että on turvallisempaa valita ihmisviisauden keinoin laaditut skenaariot kuin luottaa Jumalan omaan jo alussa ilmoitettuun suunnitelmaan ihmiskunnan tulevaisuudesta. –  – Avioliiton varsinaisena tehtävänä on suvun jatkaminen. Avioliiton välityksellä Jumala lahjoittaa lapset. Tätä luomistapahtumaa varten Jumala kutsuu työtovereikseen äidin ja isän.

Rovasti Seppo Lohi, alustus 2009.

 

– Olen tässä miettinyt, että onkohan meillä jo liikaa lapsia. Jospa Jumala oli suunnitelmassaan ajatellut vähemmän.

– Ei se ole mahdollista. Liikaa lapsia ei ole mahdollista olla. Kun Taivaallisen Isämme teille suunnittelema määrä on täysi, sen jälkeen vaimosi ei voi enää tulla raskaaksi. Lasten tulo loppuu.

– Sehän on helpottava tieto. Lääkäri kun juuri sanoi, että vaimon fysiikka ei kestä enää yhtään raskautta. Seuraavaan raskauteen vaimoni kuolee.

– Kyllä se niin on. Ei tule vaimosi raskaaksi, jos Jumalan asettama määrä on jo täysi. Sinun ei tarvitse huolehtia ehkäisystä, Jumala huolehtii siitä puolestasi.

– Entä jos vaimoni sittenkin tulee raskaaksi ja kuolee syntymättömän lapsen kanssa?

– Silloin ei lastenne määrä ollutkaan vielä täysi, ja olit tehnyt ihan oikein kun et ollut ehkäissyt.

– Mutta vaimoni kuoli!

– Niin… Jumalan suunnitelma ei sikäli päässyt toteutumaan.  Vaimosi keho  ei kai tahtonut olla Jumalan työtoveri uuden ihmiselämän luomisessa. Ei suostunut sopeutumaan.

– Mutta hänhän kuoli!! umpikuja

– Niin, ehkä sitä ei sitten hänelle synniksi lasketa. Jumalan tahtohan se kuolemakin itse asiassa oli.

– ???!!!

*       *       *

Ajattelemisen aihetta antoi Pentti Niukkanen kommentilla blogikeskustelussa 23.9.2014, Kotimaa24.

*       *       *

Lue lisää:

Ehkäisykysymys vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen opetuksessa 2000-luvulla.

Vuokko Ilola: Just ”ääriesimerkeille” pikaista apua! Blogikirjoitus 17.09.2014 , Kotimaa24.

Kapu: Ihmisoikeusliitto: Ehkäisykielto loukkaa ihmisoikeuksia – Mikä on kirkon kanta?

M4Sherman: Luomiskertomuksen sanoma

Maria: En alkaisi tätä rumpaa uudestaan

Sairaanhoitaja: Olisin halunnut äidin syliin

Seppo Lohen perustelut ehkäisykiellolle 2009

Advertisement

7 kommenttia

Kategoria(t): äitiys, ban of birth control, Conservative Laestadianism, ehkäisykielto, kaksoisviestintä, kannanotot, lisääntyminen, opilliset kysymykset, perhe, retoriikka, suurperhe, vallankäyttö

7 responses to “Vaimoni Jumalan työtoverina, mutta työturvallisuus petti

 1. luukanvalma

  Miten on yleensä mahdollista, että sivistystä saaneet, ”tervejärkiset” ihmiset ajavat tälläistä asiaa. Sotkevat vielä Jumalan nimen tähän. Kuulostaa raakalaisten vastauksista. Sekin yksi srk:n johtokunnan jäsen, jonka vaimo tuuupattiin ulos ”uskovaisten” yhteydestä 9 lasta synnytettyään, vastasi vaimon kuoltua kysyttäessä: ”Onhan niitä naisia”. GRRRR ystäväni puolesta.

  • Tä?

   Oletko Valma varma tästä toteamuksesta vai levitätkö kuulopuheita?

   • luukanvalma

    Joo, en levitä kuulopuheita. Silloin, kun tapaus oli ajankohtainen, kirjoitin Kaleva-lehteen pienen kirjoituksen, jonka otsikko oli muistaakseni ”Lestadiolaistenkin on toteltava neljättä käskyä!”. En yleensä loukkaannu vieraitten asioista, mutta tunsin molemmat osapuolet ja minua loukkasi herran asenne. Yksi lapsista soitti minulel ja puolusti kiihkeästi isäänsä. Jotkut lapsista olivat tehneet filmin, joka julkaistiin myös (kielletyssä) TV:ssä nimeltä ”Tulinen järvi”. Psykologian ja kasvatustieteen mukaan lapsia ei saisi pelotella tulisella järvellä.

 2. Rakkauden opettelija

  Mihin katosi ihmisen vapaa tahto, jonka Jumala on kuulemma antanut hänelle? Hirveää väkivaltaa, ja yksistään ihmisen ihmistä kohtaan harjoittamaa. Jos ihminen uskoo Jumalaan, siihen väliin ei pitäisi kenenkään toisen ihmisen puuttua. Tuntuu että tällaisella toiminnalla fundamentaaliset kristityt todistavat omat sanansa oikeiksi: että kristittyjä tullaan vainoamaan heidän uskonsa vuoksi. Mikä usko onkaan? Jotain sellaista, mikä syntyy ihmisen sisällä hänen omaa Jumalaansa kohtaan. Sitä kautta ihminen saa valtavasti tietoa hyvästä elämästä ja oikeasta rakkaudesta, mutta toiset kristityt voivat silti vapaasti tyrmätä tämän tiedon. Rakkaus, varsinkin omaa itseään kohtaan, tuntuu olevan maailman pelottavin ja uhkaavin asia. Synniksikin leimattu. Näin ei saa ihmistä pelotella eikä hallita.

 3. Altti Laidalta

  Asia on hirvittävä tragedia!
  Kuinka paljon Raamattu puhuukaan lasten hyvinvoinnin puolesta ja Jeesus jopa toteaa, että ”joka pahentaa yhdenkin näistä minun pienimmistäni – parempi olisi että myllynkivi…” Miettikää! Kuunnelkaa tarkkaan seuraavan tuomiosunnuntain saarnoja, jos puhuja löytää tekstikseen Matteuksen kohdan, jossa Jeesus itse kertoo, millä perusteella lauma jaetaan vuohiin ja lampaisiin!
  Pointtina se, että suuremman syntyvyyden saavuttaaksemme meille opetetaan, että olemassaolevien lasten ja äitien hyvinvoinnilla tai kohtelulla ei ole mitään merkitystä, kunhan lapsia syntyy mahdollisimman paljon!
  Toivooko Jeesus lasten heitteillejäämistä? Äitien pahoinvointia? Kuolemaa?

 4. Nimetön 366

  Tässä linkki viimeaikaiseen keskusteluun aiheesta kotimaa24.fi-svustolla. Keskustelu liittyy Päivämiehen poistamaan blogi-kirjoitukseen aiheesta.

  https://www.kotimaa24.fi/artikkeli/lestadiolaisten-paivamies-lehti-poisti-verkkosivuiltaan-ehkaisya-pohtineen-blogin/?katselukoodi=09c59d61a7f037609da09ef0f9d492786560c605ea8389dbd88ad7c9c9e0f816

 5. Nimetön 366

  Artikkeli Päivämiehessä poistettuun blogikirjoitukseen viitaten: http://paivamies.fi/usko-ja-elama/artikkelit/2656/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s